Kippensoep met mie

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met mie
Print

Kippensoep met mie

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr zeer dunne mie of mihoen
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 250 gr gekookte kip in blokjes gesneden
  • 175 gr Chinese kool of witte kool schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels Shao Hsing wijn of droge sherry
  • 2 eetlepels lichtje sojasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een grote pan voldoende water aan de kook om de mie te koken.
  • Voeg de mie aan het water toe en kook net lang genoeg om ze beetgaar te houden
  • Volg de voorschriften op de verpakking, de kooktijden zijn per soort erg verschillend.
  • Giet de mie af en spoel met koud water om plakken tegen te gaan.
  • Maak in de wok de olie heet, bak al omscheppend de stukjes kip 1-2 minuten en haal ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Bak in de achtergebleven olie de reepjes kool eveneens 1-2 minuten.
  • Strooi er suiker en zout over en schenk de wijn en de sojasaus erbij.
  • Laat even door en door heet worden en voeg dan de kippenbouillon, kip en mie toe.
  • Warm alles goed door, maar laat de soep in geen geval meer koken, anders wordt de mie te zacht.
  • Schep de soep in verwarmde kommen of borden en dien direct op.