Kippensoep met noedels en groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met noedels en groenten
Print

Kippensoep met noedels en groenten

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr kipfilet
  • 1 theelepel rijstbrandewijn (sake) of sherry
  • 2 theelepels sojasaus
  • 50 gr fijne Japanse noedels
  • 150 gr prei
  • 1 wortel
  • 10 gr verse gember
  • 2 theelepels sesamolie
  • 8 dl gevogeltefond
  • 1/2 liter water
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de kipfilet onder koud water af, dep het vlees droog en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
  • Meng de rijstbrandewijn met de sojasaus en laat het kippevlees daarin marineren.
  • Breek de pasta in stukken van 5 cm en kook ze in 2 minuten in kokend water gaar.
  • Giet de noedels af, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
  • Was de prei en de wortel, snijd ze in stukken van 5 cm en daarna in fijne reepjes (juliënne).
  • Schil de gember, snijd hem in stukjes en druk die door de knoflookpers.
  • Verhit de olie in een pan, haal er het vlees even door tot het is dichtgeschroeid en neem het er weer uit.
  • Breng de gevogeltefond met het water aan de kook en blancheer de wortelreepjes 2 minuten.
  • Voeg dan de prei, kip en noedels toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
  • Roer de gember door de soep en breng op smaak met wat zout.