Kippensoep met pandanrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met pandanrijst

 

Print

Kippensoep met pandanrijst

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken Thaise keuken
porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram pandanrijst
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 Shanghai paksoi (of 1 struik tah tsai)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ eetlepel rode Thaise currypasta
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 kipfilet in dunne plakjes
  • 2 takjes basilicum

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden. 
  • Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen. 
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. 
  • Grote oesterzwammen in repen scheuren. 
  • Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen. 
  • In pan bouillon met currypasta, 2 eetlepels vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. 
  • Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 minuten zachtjes laten koken. 
  • Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 minuten zachtjes verwarmen. 
  • Eventueel op smaak brengen met vissaus. 
  • Basilicumblaadjes in stukjes scheuren. 
  • In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken. 
  • Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.

Tips / Opmerkingen

Tip: Maak van de rijst mooie torentjes. Verdeel de rijst hiervoor in twee koffiekopjes, druk de rijst goed aan en keer de kopjes in het midden van de soepkommen om.