Kippensoep met pandanrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met pandanrijst

Kippensoep met pandanrijst

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Thaise keuken
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram pandanrijst
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 Sjanghai paksoi (of 1 struik tah tsai)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ eetlepel rode Thaise currypasta
  • eetlepels Thaise vissaus
  • 1 kipfilet in dunne plakjes
  • 2 takjes basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. 

  2. Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden. 

  3. Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen. 
  4. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. 

  5. Grote oesterzwammen in repen scheuren. 

  6. Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen. 

  7. In pan bouillon met currypasta, 2 eetlepels vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. 

  8. Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 minuten zachtjes laten koken. 

  9. Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 minuten zachtjes verwarmen. 

  10. Eventueel op smaak brengen met vissaus. 

  11. Basilicumblaadjes in stukjes scheuren. 

  12. In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken. 

  13. Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.

Tips / Opmerkingen

Tip: Maak van de rijst mooie torentjes. Verdeel de rijst hiervoor in twee koffiekopjes, druk de rijst goed aan en keer de kopjes in het midden van de soepkommen om.