Kippensoep

      Geen reacties op Kippensoep

 

Kippensoep

Recept categorie Soepen, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Heidy Varkevisser

Wat gaat er in?

  • 2 kipfilets
  • 2 kip bouillonblokjes minder zout
  • 1 zakje vermicellisoep
  • Vermicelli middel 2 strengen
  • Natriumbeperkte soepkruiden
  • Natriumbeperkte kruidenzout
  • 1 kruidenbuiltje zit geen zout in
  • Beetje peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vul een pan met water (ik had 3 liter) en doe hierin de bouillonblokjes, kipfilet kruidenbuiltje, peper en de soepkruiden bij.
  2. Breng het aan de kook en zet het laag met de deksel op de pan.
  3. Laat het even trekken tot de kipfilet goed gaar is (ik had het wat langer laten treken)
  4. Haal de kipfilet eruit en pluk het in stukjes (je kunt het ook snijden)
  5. Doe de kipfilet weer terug en breng het terug aan de kook.
  6. Doe dan de vermicellisoep en vermicelli erbij.
  7. Goed doorroeren.
  8. Laat de soep zo`n 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan tot de vermicelli ook gaar is.
  9. Voeg zout toe naar smaak.
  10. Lekker met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.