Kippenstoofpot met abrikozen

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenstoofpot met abrikozen

Kippenstoofpot met abrikozen

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 125 gedroogde abrikozen
  • 400 gr kipfilet
  • 50 gr boter
  • 1 flinke ui
  • zout peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels citroenmelisse
  • 50 gr walnoten
  • 2 eetlepels room

Bereidingswijze

  • Week de gedroogde abrikozen een nacht in 2 1/2 dl water.
  • Snijd de kipfilet in mooie stukjes en braad ze in de boter bruin.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Voeg ze aan het vlees toe, samen met zout en peper, kaneel en kerrie.
  • Voeg, als het vlees wat zachter is geworden, de tomatenpuree, het abrikozenweekwater, de citroenmelisse en de abrikozen toe en stoof alles 30 minuten.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de grof gehakte walnoten en de room door.