Kippenstoofpot met abrikozen

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenstoofpot met abrikozen

Kippenstoofpot met abrikozen

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 125 gedroogde abrikozen
  • 400 gr kipfilet
  • 50 gr boter
  • 1 flinke ui
  • zout peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels citroenmelisse
  • 50 gr walnoten
  • 2 eetlepels room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de gedroogde abrikozen een nacht in 2 1/2 dl water.
  2. Snijd de kipfilet in mooie stukjes en braad ze in de boter bruin.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  4. Voeg ze aan het vlees toe, samen met zout en peper, kaneel en kerrie.
  5. Voeg, als het vlees wat zachter is geworden, de tomatenpuree, het abrikozenweekwater, de citroenmelisse en de abrikozen toe en stoof alles 30 minuten.

  6. Neem de pan van het vuur en roer er de grof gehakte walnoten en de room door.