Kippenvleugeltjes in honing-gembersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenvleugeltjes in honing-gembersaus

Kippenvleugeltjes in honing-gembersaus

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kip

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel gember
  • 3 knoflook
  • 3 fijngesnipperde bosuitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de kippenvleugeltjes in een grote kom.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en schenk deze over de kippenvleugeltjes.
  • Dek de kom goed af en zet hem een nacht in de koelkast of marineer tenminste 3 uur.
  • Draai de vleugeltjes tijdens het marineren af en toe om.
  • Haal het vlees uit de marinade, maar bewaar deze.
  • Schik de kippenvleugeltjes op een licht ingevet barbecuerooster boven gloeiende kool, rooster ze 10 minuten al draaiend op de barbecue en bestrijk ze steeds met de marinade.
  • Schuif ze dan naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10 minuten roosteren.
  • Blijf ze met de marinade bestrijken.