Kipragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Kipragoût

Kipragoût

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 braadkip
  • 50 gr boter
  • 12 witte uitjes
  • 2 afgestreken eetlepels Soubry bloem
  • 1 liter witte wijn
  • 1/2 liter bouillon of water
  • zout
  • peper
  • 1 kruidenbosje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt suiker

vleesballetjes

  • 150 gr runder
  • gehakt
  • 1 verkruimelde beschuit
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • geëvaporeerde volle melk
  • het sap van 1/2 citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. 12 vleesballetjes (van 150 gr runder- of kalfsgehakt, vermengd met 1 verkruimelde beschuit, 1 of 2 eieren, zout en peper), in kokend gezouten water gaar gekookt 2 eierdooiers, vermengd met 1 dl room en geëvaporeerde volle melk het sap van 1/2 citroen

  2. Snijd de kip in 8-10 stukken en braad die samen met de uien in de boter lichtbruin.
  3. Bestrooi ze met de bloem, laat die lichtbruin worden, voeg de wijn en de bouillon toe en kruid het geheel.

  4. Laat de kip in de afgedekte pan op laag vuur 40 minuten sudderen.
  5. Neem de stukken kip dan uit de pan en schik ze op een voorverwarmde schotel.
  6. Leg er de uien en de vleesballetjes omheen.
  7. Overgiet het geheel met de saus, die met de eieren en de room is gebonden.
  8. Dien op met (op Creoolse wijze gekookte en met champignons vermengde) rijst.