Kipreepjes met champignons en banaan

      Reacties uitgeschakeld voor Kipreepjes met champignons en banaan

Kipreepjes met champignons en banaan

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 125 gr rijst
  • zout
  • peper
  • 200 gr kip
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 2 paprika
  • 40 gr boter
  • 70 gr tomatenpuree (blikje)
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels gesnipperd koriander ( of peterselie)
  • 1 banaan
  • 50 gr ongezouten pinda's

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met het paprikapoeder.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip rondom bruin.
  • Voeg de gesneden groenten toe en bak ze ± 5 minuten mee.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatenpuree, de room en de koriander of peterselie erdoor.
  • Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Roer er op het laatst de plakjes banaan door.
  • Strooi bij het serveren de pinda,s over het gerecht..