Kipreepjes met champignons en banaan

      Reacties uitgeschakeld voor Kipreepjes met champignons en banaan

Kipreepjes met champignons en banaan

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 125 gr rijst
  • zout
  • peper
  • 200 gr kipfilet
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 2 paprika's
  • 40 gr boter
  • 70 gr tomatenpuree blikje
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels gesnipperd korianderblad of peterselie
  • 1 banaan
  • 50 gr ongezouten pinda's

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met het paprikapoeder.
  3. Maak de groenten schoon en snijd ze.
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip rondom bruin.
  5. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze ± 5 minuten mee.
  6. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatenpuree, de room en de koriander of peterselie erdoor.

  7. Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

  8. Roer er op het laatst de plakjes banaan door.
  9. Strooi bij het serveren de pinda,s over het gerecht..