Kipreepjes met champignons

      Reacties uitgeschakeld voor Kipreepjes met champignons

Kipreepjes met champignons

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 2 bakjes Remia Warme schenksaus champignons à 200 ml
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels peterselie geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui in ± 5 minuten goudgeel en glazig.

  2. Voeg de kip toe en bak ze al omscheppend bruin en gaar. 

  3. Bak de champignons 3 minuten mee. 

  4. Voeg de Remia Schenksaus toe en verwarm alles al omscheppend op een laag vuur. 

  5. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. 

  6. Lekker met witte rijst en doperwtjes.

Wijnadvies: Chandesais Bourgogne Pinot Noir