Kipreepjesschotel met spinazievulling

      Reacties uitgeschakeld voor Kipreepjesschotel met spinazievulling

Kipreepjesschotel met spinazievulling

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 750 gr gewassen en uitgelekte verse spinazie
  • 50 gr rozijnen
  • 60 gr lichtgeroosterde pijnboompitten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 3 kip ( in reepjes)
  • 5 dl melk
  • 1 zakje bechamelsauspoeder (Grand'Italia, inh. 5 dl)
  • 100 gr geraspte kaas

Ook nodig;

  • een ingevette vierkante ovenschaal ( inh. 1 1/2 liter)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak het spek in 2 eetlepels olie knapperig uit.
  • Roer de knoflook erdoor, voeg de spinazie in delen toe en laat die al omscheppend slinken.
  • Meng er de rozijnen, 50 gr pijnboompitten en 1 theelepel tijm door.
  • Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit het spinaziemengsel en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de kipreepjes 5 minuten in 2 eetlepels olie.
  • Bereid een saus van de melk en het sauspoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 50 gr kaas door de saus.
  • Schep de helft van het spinaziemengsel in de ovenschaal en schenk er de helft van de kaassaus over.
  • Verdeel er de helft van de kipreepjes over en verdeel daarover de rest van het spinaziemengsel.
  • Dek af met de rest van de kipreepjes en schenk er de rest van de kaassaus over.
  • Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de tijm en strooi dit over het gerecht.
  • Bak het gerecht in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
  • Garneer met een takje tijm.