Kipreepjesschotel met spinazievulling

      Reacties uitgeschakeld voor Kipreepjesschotel met spinazievulling

Kipreepjesschotel met spinazievulling

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 750 gr gewassen en uitgelekte verse spinazie
  • 50 gr rozijnen
  • 60 gr lichtgeroosterde pijnboompitten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 3 kipfilets in reepjes
  • 5 dl melk
  • 1 zakje bechamelsauspoeder Grand'Italia, inh. 5 dl
  • 100 gr geraspte Fougerond kaas

Ook nodig;

  • een ingevette vierkante ovenschaal inh. 1 1/2 liter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak het spek in 2 eetlepels olie knapperig uit.
  2. Roer de knoflook erdoor, voeg de spinazie in delen toe en laat die al omscheppend slinken.

  3. Meng er de rozijnen, 50 gr pijnboompitten en 1 theelepel tijm door.
  4. Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit het spinaziemengsel en breng het op smaak met zout en peper.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Bak de kipreepjes 5 minuten in 2 eetlepels olie.
  7. Bereid een saus van de melk en het sauspoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 50 gr kaas door de saus.

  8. Schep de helft van het spinaziemengsel in de ovenschaal en schenk er de helft van de kaassaus over.

  9. Verdeel er de helft van de kipreepjes over en verdeel daarover de rest van het spinaziemengsel.

  10. Dek af met de rest van de kipreepjes en schenk er de rest van de kaassaus over.
  11. Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de tijm en strooi dit over het gerecht.

  12. Bak het gerecht in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
  13. Garneer met een takje tijm.