Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

 

Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Extra info Koolhydraatarm
Porties 4
Auteur Lidl

Wat gaat er in?

  • 1 kiprollade
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 krop sla
  • 2 eieren
  • 150 g spekreepjes
  • 100 g tomaten
  • 40 g augurken
  • 100 g snackkomkommer
  • 4 el slasaus
  • 2 appels
  • 30 g boter
  • 1 el appelstroop
  • bakpapier
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Bak de rollade 45 minuten in de oven.

  3. Schil de zoete aardappelen, snij in plakken en vervolgens in dunne frieten..

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes erover. 

  5. Besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten bij de rollade in de oven

  6. Schep halverwege een keer om. 

  7. Draai de temperatuur de laatste 10 minuten 20 graden hoger voor een knapperige bite.

  8. Was de krop sla en pluk de bladeren los. 

  9. Kook de eieren 7 minuten. 

  10. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.

  11. Bak de spekjes uit. 

  12. Snij de tomaten in kwarten en de augurken in kleine stukjes. 

  13. Halveer de snackkomkommers en snij de eieren in 4 stukken.

  14. Verdeel de sla, spekjes, tomaten, snackkomkommer, augurk en ei over een saladeschaal en breng op smaak met slasaus, zout en peper.

  15. Was de appels, snij in kwarten, verwijder het klokhuis. 

  16. Halveer de partjes appel. Verhit boter in een koekenpan en bak de appels 10 minuten met 1 eetlepel appelstroop.

  17. Serveer de kiprollade met de gebakken appeltjes, de zoete aardappelfrietjes en de Hollandse salade.