Kiprollade

      Reacties uitgeschakeld voor Kiprollade

Kiprollade

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 paprika
  • 1 sjalotje
  • 1 takje peterselie
  • 250 gr kip
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • kerriepoeder
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Splits het ei en houd het eiwit apart.
  • Haal de kipfilet door het opgeklopte eiwit en wentel hem door de peterselie.
  • Meng het gehakt met het sjalotje, de eierdooier, het paneermeel, de kerrie, peper en zout tot een homogene massa.
  • Neem een ruim vel bakpapier en spreid hierop een laag gehakt van 1 cm dik en iets groter dan de kipfilet uit.
  • Leg de kipfilet in het midden en verdeel de rest van het gehakt over de filet.
  • Vorm de massa nu (met natte handen) tot een broodmodel en doe dit in een vorm.
  • Dek de vorm met aluminiumfolie af en bak het gehaktbrood in de op 180°C voorverwarmde oven in ± 3 kwartier gaar.
  • Neem het brood dan uit de oven en laat het afgedekt nog 15 minuten nagaren.
  • Leg de in plakken van 1 1/2 cm dik gesneden kiprollade op een serveerschaal, die u mooi met een rand van rode paprikasnippers kunt versieren.
  • Serveer het gerecht met groenten naar keuze en aardappelkroketjes.