Kipsaté speciaal

      Reacties uitgeschakeld voor Kipsaté speciaal

Kipsaté speciaal

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 600 gr kipfilet
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal trassi
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 blaadjes djeroek poeroet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het kippenvlees in niet te kleine dobbelstenen.
  2. Rijg die aan satéstokjes of -pennen en rooster ze op de grill of barbecue halfgaar.
  3. Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn.
  4. Wrijf de ui, sambal en pindakaas tot een brij.
  5. Bak deze brij samen met de djeroek poeroetblaadjes in hete olie even op en laat hem een paar minuten zachtjes doorbakken.
  6. Giet er dan de ketjap en het citroensap bij.
  7. Haal de saté's van de grill of barbecue en dompel ze in de saus.
  8. Laat ze weer een paar minuten roosteren en dompel ze dan opnieuw in de saus.
  9. Blijf dit herhalen tot de saté's gaar zijn.