Kipschnitzels met gebakken appel

      Reacties uitgeschakeld voor Kipschnitzels met gebakken appel

Kipschnitzels met gebakken appel

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kleine ui
  • 1 grote appels ((bijvoorbeeld Red Delicious))
  • 4 kip (á ± 100 gr)
  • zout (peper)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels mosterd

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de uien en snijd ze elk in 4 parten.
  • Boor met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd de appel in 12 plakjes.
  • Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
  • Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de schnitzels hierin op hoog vuur ± 2 minuten; keer ze halverwege.
  • Voeg de ui toe en bak die ± 5 minuten mee; schep af en toe om.
  • Schep de schnitzels uit de pan op een bord en besmeer ze aan één kant met mosterd.
  • Voeg de appel en de rest van de boter aan de uien toe en bak de appel in ± 2 minuten bruin.
  • Schep de appel en de ui uit de pan op een (ander) bord.
  • Laat de schnitzels in het bakvet met de mosterdkant onder ± 1 minuut zachtjes bakken en schep ze dan op de borden.
  • Verdeel er de appel en de ui over.
  • Serveer er broccoliroosjes en aardappelpuree bij.