Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

      Reacties uitgeschakeld voor Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 rode ui
  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • 600 gr gekookte rode bietjes
  • 2 zoete appels
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper zout
  • 3 eetlepels umer of Bulgaarse yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 4 eetlepels olie
  • 4 ongepaneerde kipschnitzels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui en snijd de aardappelen en de bietjes in stukjes.
  2. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en bak de aardappelen in ) 5 minuten bruin.

  4. Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in ± 10 minuten gaar.
  5. Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee.
  6. Blus af met de azijn en roer de appel erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout en warm nog ± 1 minuut door.
  8. Wrijf de kipschnitzels in met peper en zout.
  9. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de schnitzels in ± 10 minuten bruin en gaar.

  10. Roer de umer door de bietjes, bestrooi met de bieslook en serveer met de schnitzels.