Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

      Reacties uitgeschakeld voor Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 rode ui
  • 600 gr vastkokende aardappel
  • 600 gr gekookte rode bietjes
  • 2 zoete appels
  • 2 eetlepels azijn
  • peper (zout)
  • 3 eetlepels umer (of Bulgaarse yoghurt)
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 4 eetlepels olie
  • 4 ongepaneerde kip

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui en snijd de aardappelen en de bietjes in stukjes.
  • Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en bak de aardappelen in ) 5 minuten bruin.
  • Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in ± 10 minuten gaar.
  • Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee.
  • Blus af met de azijn en roer de appel erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en warm nog ± 1 minuut door.
  • Wrijf de kipschnitzels in met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de schnitzels in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Roer de umer door de bietjes, bestrooi met de bieslook en serveer met de schnitzels.