Kipschotel á la Bresse

      Reacties uitgeschakeld voor Kipschotel á la Bresse

Kipschotel á la Bresse

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 dl melk
  • 2 sneetjes oud witbrood zonder korstjes
  • 400 gr kipgehakt
  • 50 gr fijngesneden achterham
  • 1 fijngehakt bosuitje
  • 2 fijngeknipte takjes peterselie
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 25 boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schenk de melk over het brood.
  2. Meng in een kom het gehakt, het uitgeknepen brood, de ham, de bosui, de peterselie, de eierdooier, de tijm en zout en peper door elkaar.

  3. Vorm hier 4 stevige ovale broodjes van en wentel die door de bloem.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktbroodjes in ± 10 minuten rondom goudbruin.
  5. Stoof ze, onder af en toe keren, met het deksel schuin op de pan in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.

  6. Leg ze op een plank en laat ze ± 5 minuten rusten.
  7. Snijd ze in dunne plakken en rangschik die op 4 borden.