Kipshoarma met “Aardappel anders” a la Sandra

      Reacties uitgeschakeld voor Kipshoarma met “Aardappel anders” a la Sandra

 

Kipshoarma met “Aardappel anders” a la Sandra

Recept is voor 4 personen en voor Weight Watchers insiders, 12 punten per persoon.
Recept printen Pin
Recept categorie: met kip/ Ovenschotel
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 1 pot (400 ml aardappel anders knoflook)
  • 900 gram kip (in reepjes gesneden)
  • 400 gram verse gebroken sperziebonen (8 minuten voorgekookt)
  • 400 gram aardappel (6 minuten voorgekookt in magnetron)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 1 paprika (in blikjes)
  • 2 kleine rode ui (in kwart ringen)
  • 4 plakjes Diverse kaassoorten
  • 75 gram Diverse kaassoorten
  • zelfgemaakte shoarmakruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelschijfjes (al zijn ze volgens de verpakking kant en klaar, ze blijven anders te hard) vóór in de magnetron in een dichte schaal met een klein beetje water, ongeveer 6 minuten op vol vermogen.
  • Kook de sperzieboontjes 8 minuten vóór.
  • Kruid de gesneden kipreepjes flink met shoarmakruiden.
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  • Roerbak de kipshoarma met de ui even kort in wat PAM spray in een wok op hoog vuur. Voeg de paprikablokjes toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg de gebroken sperziebonen toe en roer even kort mee. Doe wat extra shoarmakruiden erbij om het gerecht wat pittiger te maken. Roerbak nog even en zet het vuur uit.
  • Doe een laagje shoarma-mengsel in een ovenschaal. Doe daarbovenop een laagje aardappelschijfjes en de helft van de pot aardappel anders. Leg er 2 plakken kaas op en doe vervolgens de rest van de shoarma er bovenop, dan de andere 2 plakken kaas en sluit af met een laag aardappelschijfjes. Giet daar de andere helft van de pot aardappel anders overheen en maak af met geraspte kaas.
  • Zet dit gerecht 30 minuten in de oven op 200 graden.
  • Snel, simpel, makkelijk en lekker.
  • Eet smakelijk.