Kipspiesen met kormasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesen met kormasaus

 

Kipspiesen met kormasaus

Recept printen
Recept categorie: met kip/ met rijst
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram rijst
  • 4 ananas
  • 1 zak paprika
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus (korma, 400 ml)

Hoe maak ik het klaar:

  • Satéstokjes in water weken. 
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Ananas laten uitlekken en in stukken snijden. 
  • Kipfilethaasjes en ananas om en om aan satéstokjes prikken en met zout en peper bestrooien. 
  • Kipspiesen met 1 eetlepel olie bestrijken en in 10 minuten in grillpan bruin en gaar roosteren (of op barbecue). 
  • Paprika's schoonmaken en in repen snijden. 
  • In braadpan rest van olie verhitten en paprika 3 minuten bakken. 
  • Kormasaus erdoor roeren en geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen. 
  • Kipspiesen met kormasaus en rijst serveren.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino