Kipspiesen met kormasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesen met kormasaus

Kipspiesen met kormasaus

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram basmatirijst
  • 4 ananasschijven
  • 1 schaaltje kipfilethaasjes (325 g)
  • 1 zak paprikamix
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus (400ml)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Satéstokjes in water weken. 

  2. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  3. Ananas laten uitlekken en in stukken snijden. 

  4. Kipfilethaasjes en ananas om en om aan satéstokjes prikken en met zout en peper bestrooien. 

  5. Kipspiesen met 1 eetlepel olie bestrijken en in 10 minuten in grillpan bruin en gaar roosteren (of op barbecue). 

  6. Paprika's schoonmaken en in repen snijden. 

  7. In braadpan rest van olie verhitten en paprika 3 minuten bakken. 

  8. Kormasaus erdoor roeren en geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen. 

  9. Kipspiesen met kormasaus en rijst serveren.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino