Kipspiesen met kormasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesen met kormasaus
Print

Kipspiesen met kormasaus

Categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken Indiaase keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram basmatirijst
  • 4 ananasschijven
  • 1 schaaltje kipfilethaasjes (325 g)
  • 1 zak paprikamix
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus (400ml)

Hoe maak ik het klaar:

  • Satéstokjes in water weken. 
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Ananas laten uitlekken en in stukken snijden. 
  • Kipfilethaasjes en ananas om en om aan satéstokjes prikken en met zout en peper bestrooien. 
  • Kipspiesen met 1 eetlepel olie bestrijken en in 10 minuten in grillpan bruin en gaar roosteren (of op barbecue). 
  • Paprika's schoonmaken en in repen snijden. 
  • In braadpan rest van olie verhitten en paprika 3 minuten bakken. 
  • Kormasaus erdoor roeren en geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen. 
  • Kipspiesen met kormasaus en rijst serveren.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino