Kipspiesjes met gembersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesjes met gembersaus

Kipspiesjes met gembersaus

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 dl gembersiroop
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 6 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 1/2 dl Yogonaise
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Roer de ketjap met 1/2 dl gembersiroop, de sambal, de knoflook en de kokos tot een marinade, schep de kip erdoor en marineer de kip 4 uur in de koelkast.
  3. Roer de rest van de gembersiroop en de bieslook door de Yogonaise en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en rooster ze, onder regelmatig keren, op de barbecue in ± 10 minuten bruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gembersaus, ijsbergsla en stokbrood.