Kipspiesjes met gembersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesjes met gembersaus

Kipspiesjes met gembersaus

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr kip
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 dl gembersiroop
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 6 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 1/2 dl Yogonaise
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de knoflook fijn.
  • Roer de ketjap met 1/2 dl gembersiroop, de sambal, de knoflook en de kokos tot een marinade, schep de kip erdoor en marineer de kip 4 uur in de koelkast.
  • Roer de rest van de gembersiroop en de bieslook door de Yogonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en rooster ze, onder regelmatig keren, op de barbecue in ± 10 minuten bruin en gaar.

Tips / Opmerking

Lekker met gembersaus, ijsbergsla en stokbrood.