Kipspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kipspiesjes

Kipspiesjes

Recept categorie Gerecht met Kip, Hapjes, Voorgerecht
Porties 8
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 250 gram kipfilet
  • honing
  • mosterd
  • olijfolie
  • verse peper en zout
  • halve gele paprika
  • 1 rode ui
  • 50 gram ijsbergsla

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kip in kleine gelijke stukjes.
  2. Meng 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak door elkaar.
  3. Schep de kip erdoor en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  4. Snijd de paprika en ui fijn. Was de sla en snijd in reepjes.
  5. Maak de dressing met 2 eetlepels olijfolie, een halve eetlepel honing en een halve eetlepel citroensap.
  6. Prik 2 of 3 stukjes kip aan een spiesje en bak de kip goudbruin. Laat daarna de kip afkoelen.
  7. Meng de sla met de paprika en ui en voeg de dressing toe.
  8. Verdeel de sla over 8 glaasjes en steek er een prikkertje met kip in.