Klassieke gebonden komkommersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Klassieke gebonden komkommersoep
Print

Klassieke gebonden komkommersoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uien
  • 2 preiwitten
  • boter
  • 2 aardappelen bintjes
  • 2 komkommers
  • 2 liter goed ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kervelplukjes

Hoe maak ik het klaar:

  • de uien en de prei schoon, snipper ze zeer fijn en stoof ze in een klontje boter blond.
  • Schil intussen de aardappelen en 1 1/2 komkommer (zonder pitjes) en snijd ze in stukjes (zie Tip).
  • Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de in stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe.
  • Sluit de pan en laat de soep in 30-40 minuten gaar sudderen.
  • Roer de soep door.
  • Schil de resterende halve komkommer niet, maar verwijder wel met een koffielepel
  • de pitjes en snijd hem in mooie halve maantjes van 3-4 mm dik.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de komkommerstukjes snel krokant gaar.
  • Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes.

Tips / Opmerkingen

Als de pitjes in de komkommer wat te dik zijn, verwijder ze dan met een koffielepel vooraleer u ze aan de soep toevoegt.