Klassieke Polsterzipf

      Geen reacties op Klassieke Polsterzipf

 

Klassieke Polsterzipf

zoet bladerdeegflapje

Recept categorie Broodjes, Brunch, Lunch
Keuken: Oostenrijkse keuken
Porties 15 Polsterzipf
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
  4. Snijdt er vierkanten van (ca. 8 x 8 cm).
  5. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
  6. Leg de marmelade in het midden van het vierkant.
  7. Vouw het vierkant in eendriehoek en druk de randen goed aan.
  8. Bestrijk de driehoeken nu met ei.
  9. Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.

Tips / Opmerkingen

De deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.