Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

 

Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

Print
Categorie: Voorgerecht, Warme hapjes, Zeevruchten
Totale tijd: 20 minuten

ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 50 g waterkers

Bereidingswijze

  • Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. 
  • Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. 
  • Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. 
  • Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. 
  • Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. 
  • Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. 
  • Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. 
  • Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. 
  • Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.