Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

 

Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

Recept categorie Voorgerecht, Warme hapjes, Zeevruchten
Totaal tijd 20 minuten

Wat gaat er in?

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 50 g waterkers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  3. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. 

  4. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. 

  5. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. 

  6. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. 

  7. Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. 

  8. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. 

  9. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. 

  10. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. 

  11. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.