Knisperstamppot van knapperige bladspinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Knisperstamppot van knapperige bladspinazie
Print

Knisperstamppot van knapperige bladspinazie

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg bloemige aardappelen
  • zout
  • 300 gr bladspinazie
  • 1 rode paprika
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 dl warme melk
  • peper
  • 1 blik kidneybonen in chilisaus 420 gr
  • 1 potje fetablokjes met kruiden ± 200 gr

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in ±
  • 20 minuten gaar.
  • Was intussen de spinazie en pluk stugge steeltjes van de blaadjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Stamp de afgegoten aardappelen met de warme melk fijn.
  • Schep de spinazie, de paprika en de spekreepjes erdoor en warm alles omscheppend
  • goed door, eventueel met wat peper en zout.
  • Verwarm intussen de kidneybonen in een aparte pan.
  • Schep de hete bonen met de uitgelekte fetablokjes op de stamppot en garneer met de
  • pijnboompitten.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een gelijke hoeveelheid Chinese kool.