Knoflook-korianderrijst met kip

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflook-korianderrijst met kip

Knoflook-korianderrijst met kip

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 

  2. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. 

  3. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. 

  4. Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. 

  5. Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.

  6. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  7. Voeg een scheut olie toe en wok de plakjes knoflook snel lichtbruin. 

  8. Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. 

  9. Wok in de "knoflook"olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten. 

  10. Wok dan de shii-take 2 minuten mee. 

  11. Schep de hete rijst en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok het geheel nog heel even. 

  12. Schep de plakjes knoflook erdoor.

  13. Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Naturel en Sambal Manis en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip: In plaats van kip kun je tofublokjes of biefstuk gebruiken. Als je voor biefstuk gaat, kun je die beter even apart wokken, want dat is eerder klaar (in ca. 3 minuten) dan de groenten. Voeg de gebakken biefstuk met de rijst toe.