Knoflooksoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep 2

 

Knoflooksoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 1/2 liter water
  • 40 gepelde teentjes knoflook
  • 4 middelgrote aardappelen in blokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • klein scheutje olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 paar gekneusde peperkorrels
  • wat salie
  • pikante gemalen kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng 2 1/2 liter water aan de kook met daarin 30-40 gepelde teentjes
  2. knoflook en 4 middelgrote aardappelen in blokjes.
  3. Voeg, als het water kookt, 2 bouillonblokjes toe laat die oplossen.
  4. ('Echte bouillon', getrokken van bijvoorbeeld runderpoelet, mag natuurlijk ook, maar
  5. bedenk wel dat de knoflook van zichzelf al een zeer sterk aroma
  6. heeft).
  7. Draai het vuur laag en doe er vervolgens een klein scheutje olijfolie,
  8. Italiaanse kruiden, 2 kruidnagels, een takje peterselie, een laurierblaadje, een paar
  9. gekneusde peperkorrels, en wat salie bij.
  10. Laat alles zacht koken tot de knoflookteentjes en de aardappelblokjes zeer
  11. gaar zijn geworden.
  12. Giet de bouillon door een zeef in een andere pan.
  13. Stamp de overblijvende massa in de zeef met een vork of lepel fijn en
  14. wrijf hem door de zeef, waarbij u de onderkant van de zeef steeds goed
  15. moet schoonmaken.
  16. Breng de soep tenslotte op temperatuur, voeg zo nodig naar smaak zout en
  17. peper uit de molen toe en bestrooi de soep met pikante gemalen kaas (maar
  18. neem beslist geen Parmezaanse kaas -uit een pakje).
  19. Serveer de soep met stokbrood en een glas wijn.