Knoflooksoep 4

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep 4

Knoflooksoep 4

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de ongepelde knoflooktenen in de reuzel of het ganzevet tot ze zacht zijn (zonder ze te laten kleuren).
  • Leg het brood intussen in de op 150°C voorverwarmde oven tot de sneetjes lichtbruin en krokant zijn.
  • Schep de knoflooktenen uit het vet, wrijf ze door een fijne zeef en vang de pulp in een soeppan op.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de dooiers met de slagroom los, voeg een deel van de hete soep toe en giet het mengsel bij de rest van de soep; laat het geheel nog even doorwarmen (maar niet meer koken!) en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Leg de gedroogde sneetjes brood in diepe borden, schep de soep erover en dien op.