Knoflooksoep met pastaschelpjes

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep met pastaschelpjes

Knoflooksoep met pastaschelpjes

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 teentjes knoflook
  • 8 sneetjes oud bruin casino brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 dl runderbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 150 gr schelpjes macaroni
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels grofgehakt korianderblad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de korstjes van het casinobrood en snijd de sneetjes in kleine dobbelsteentjes (van ± 1 x 1 cm).
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de hele teentjes knoflook in ± 5 minuten goudbruin.
  3. Neem de knoflook uit de pan en bewaar de olie.
  4. Prak de teentjes knoflook met een vork fijn.
  5. Breng de bouillon in de soeppan met de olie aan de kook.
  6. Voeg dan de fijngeprakte knoflook, het paprikapoeder en de schelpjesmacaroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  7. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  8. Verdeel de dobbelsteentjes brood over 4 borden en schep de soep erover.
  9. Hak het korianderblad fijn en garneer de soep ermee.