Knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep
Print

Knoflooksoep

Categorie Soepen
porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de knoflook in de olie tot ze net goudbruin begint te worden.
  • Voeg de bouillon, het bouillonblokje, de kruiden en de specerijen toe.
  • Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar een uur sudderen.
  • Zeef de soep, warm haar op en controleer op smaak.
  • Voeg vlak voor het opdienen de sherry toe.
  • Schep de soep in verwarmde ovenvaste kommen, leg er een sneetje geroosterd brood op, bestrooi dit met de kaas en zet de soep onder de gril tot de kaas is gesmolten.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Gebruik geen kaas; leg een sneetje geroosterd brood in de kom met daarop
een klein rauw ei; schep de soep over het ei, zodat het wordt gepocheerd
en garneer met koriander.