Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus
Print

Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 8-10 teentjes knoflook
  • 11/2 dl olijfolie
  • 3 groene paprika's in blokjes
  • 11/2 dl runderbouillon van tablet
  • 30 gr boter
  • 400 gr shoarmavlees reepjes
  • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
  • Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
  • Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
  • Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
  • Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
  • Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
  • Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.