Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 8-10 teentjes knoflook
  • 11/2 dl olijfolie
  • 3 groene paprika's in blokjes
  • 11/2 dl runderbouillon van tablet
  • 30 gr boter
  • 400 gr shoarmavlees reepjes
  • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
  2. Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.


  3. Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
  5. Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
  6. Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
  7. Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
  8. Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
  9. Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.