Knolselderij en aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderij en aardappelsoep

 

Knolselderij en aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 175 gr knolselderij in dobbelsteentjes
  • 175 gr aardappelen in dobbelsteentjes
  • 8 eetlepels ui fijngehakte
  • 4 eetlepels bleekselderij fijngehakte
  • 2 eetlepels prei fijngehakte
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 2 eetlepels boter
  • 8 1/2 dl kippebouillon of kalfsbouillon
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 laurierbladen
  • 2 losgeklopte eidooiers
  • 3 dl volle melk
  • 1 1/2 dl slagroom
  • zout
  • kappertjes afgegoten en fijngehakt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter.
  2. Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn.

  3. Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer.

  4. Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep.

  5. Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast.

  6. Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes.

U kunt de soep ook heet opdienen.

  1. Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen.