Knolselderij maaltijdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderij maaltijdsoep

 

Print

Knolselderij maaltijdsoep

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine selderijknol
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 kleine witte kool
  • 2 winterwortels
  • 1 kleine rettich
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels ketjap
  • ½ eetlepel mosterd
  • zout peper
  • 3 bouillontabletten
  • 4 takjes bladselderij
  • 4 sneetjes witbrood
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1/2 literpotje witte bonen

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de selderijknol in plakken, schil ze dik, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Verwijder de buitenste bladeren Van de kool en snijd de kool in 4 stukken.
  • Verwijder de stronk en snijd die in reepjes.
  • Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Schil de rettich en snijd hem in stukjes.
  • Smelt de boter in een grote pan, voeg de knolselderij, witte kool, wortel en rettich toe en bak ze, onder af en toe omscheppen, ± 5 minuten.
  • Roer er de ketjap, mosterd, zout en peper door, voeg de Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Knip de bladselderij in een kopje fijn.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Ontkorst de sneetjes brood en bestrooi ze met kaas.
  • Grilleer ze op het rooster vlak onder de grill in ± 5 minuten lichtbruin en snijd ze in blokjes.
  • Voeg intussen de witte bonen aan de soep toe en laat de soep door en door heet worden.
  • Roer de selderij erdoor en strooi er de broodblokjes over.
  • Lekker met roggebrood.