Knolselderij met gehaktschijf

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderij met gehaktschijf

Knolselderij met gehaktschijf

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kleine selderijknol ± 450 gr
  • 1/2 theelepel bouillonpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui
  • 400 gr gehakt
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 ei
  • 1/2 groene paprika
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de selderijknol in 4 plakken, schil ze dik, was ze en kook ze in een pan met weinig water en het bouillonpoeder in ±15 minuten gaar.

  2. Schep ze uit de pan op een bord, laat ze afkoelen en besprenkel ze met citroensap.
  3. Pel de ui en snipper hem fijn.
  4. Doe 3/4 van de ui, het gehakt en de shoarmakruiden in een kom, breek het ei erboven,
  5. Kneed alles goed door elkaar en vorm er 4 schijven van.
  6. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd hem In kleine stukjes en doe die In een kommetje

  7. Roer er de rest van de ui en de ketchup door.
  8. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de gehaktschijven ± 7 minuten aan elke kant bruin en gaar.

  9. Verwarm intussen een schaal voor en leg het gehakt op daarop.
  10. Bak de knolselderijschijven In het bakvet ± 2 minuten aan elke kant.
  11. Leg onder een gehaktschijf een plak knolselderij en verdeel er het paprikamengsel over.

  12. Lekker met andijviesalade.