Knolselderij met gehaktschijf

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderij met gehaktschijf
Print

Knolselderij met gehaktschijf

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine selderijknol ± 450 gr
  • 1/2 theelepel bouillonpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui
  • 400 gr gehakt
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 ei
  • 1/2 groene paprika
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de selderijknol in 4 plakken, schil ze dik, was ze en kook ze in een pan met weinig water en het bouillonpoeder in ±15 minuten gaar.
  • Schep ze uit de pan op een bord, laat ze afkoelen en besprenkel ze met citroensap.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Doe 3/4 van de ui, het gehakt en de shoarmakruiden in een kom, breek het ei erboven,
  • Kneed alles goed door elkaar en vorm er 4 schijven van.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd hem In kleine stukjes en doe die In een kommetje
  • Roer er de rest van de ui en de ketchup door.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de gehaktschijven ± 7 minuten aan elke kant bruin en gaar.
  • Verwarm intussen een schaal voor en leg het gehakt op daarop.
  • Bak de knolselderijschijven In het bakvet ± 2 minuten aan elke kant.
  • Leg onder een gehaktschijf een plak knolselderij en verdeel er het paprikamengsel over.
  • Lekker met andijviesalade.