Knolselderijconsommé

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijconsommé

Knolselderijconsommé

Recept categorie Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 liter goede consommé naar keuze
  • citroensap
  • water
  • 1 kg knolselderij
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de selderijknol in plakken van 1/2 cm, schil deze en was ze.
  2. Snijd 3 plakken in luciferdunne reepjes en zet de reepjes apart in koud water, aangezuurd met wat citroensap.
  3. Snijd de rest van de plakken in repen, breng die met de consommé aan de kook en laat ze een uur koken.
  4. Giet de consommé af en laat haar weer aan de kook komen.
  5. Giet de apart gehouden knolselderijreepjes af, voeg ze aan de consommé toe en kook ze tot ze net beetgaar zijn.
  6. Serveer de soep gegarneerd met fijngehakte peterselie.