Knolselderijconsommé

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijconsommé
Print

Knolselderijconsommé

Categorie Soepen
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 liter goede consommé naar keuze
  • citroensap
  • water
  • 1 kg knolselderij
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de selderijknol in plakken van 1/2 cm, schil deze en was ze.
  • Snijd 3 plakken in luciferdunne reepjes en zet de reepjes apart in koud water, aangezuurd met wat citroensap.
  • Snijd de rest van de plakken in repen, breng die met de consommé aan de kook en laat ze een uur koken.
  • Giet de consommé af en laat haar weer aan de kook komen.
  • Giet de apart gehouden knolselderijreepjes af, voeg ze aan de consommé toe en kook ze tot ze net beetgaar zijn.
  • Serveer de soep gegarneerd met fijngehakte peterselie.