Knolselderijschijf met gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijschijf met gehakt
Print

Knolselderijschijf met gehakt

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 selderijknol 500 gr
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gr bacon
  • 8 takjes peterselie
  • 300 gr gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • 1/2 literblik gepelde tomaten
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • peper
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Snijd de Selderijknol in 4 plakken, schil die dik en was ze.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Snijd 4 plakjes bacon in kleine stukjes, houd de rest achter.
  • Knip bladselderij in een kopje fijn.
  • Doe de ui, de stukjes bacon, het gehakt, het ei, paneermeel, kerriepoeder en zout in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel met een vork over de selderijplakken.
  • Doe de tomaten met vocht, 3/4 van de bladselderij, het bouillonpoeder, peper en 1/2 dl water in een kom, pel de knoflook, pers die erboven uit en roer tot een sausje.
  • Leg de selderijplakken erin en leg de bacon hierop.
  • Verwarm de oven voor op 200°c en laat de schotel in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar en goudbruin worden.
  • Strooi er dan de rest van de bladselderij over.