Knolselderijsoep met groene kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met groene kruiden

Knolselderijsoep met groene kruiden

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr knolselderij
  • 1 eetlepel snelkookrijst
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 mespunt kaneel
  • 1/4 rode paprika
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de knolselderij schoon en rasp hem boven een pan fijn.
  2. Voeg de rijst, het bouillontablet, 4 dl water en een mespunt kaneel toe en kook de knolselderij in ± 7 minuten zachtjes gaar.

  3. Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.
  4. Pureer de knolselderij met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.

  5. Warm de paprika ± 1 minuut mee, roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.