Knolselderijsoep met groene kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met groene kruiden
Print

Knolselderijsoep met groene kruiden

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr knolselderij
  • 1 eetlepel snelkookrijst
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 mespunt kaneel
  • 1/4 rode paprika
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de knolselderij schoon en rasp hem boven een pan fijn.
  • Voeg de rijst, het bouillontablet, 4 dl water en een mespunt kaneel toe en kook de knolselderij in ± 7 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.
  • Pureer de knolselderij met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.
  • Warm de paprika ± 1 minuut mee, roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.