Knolselderijsoep met linzen en spek

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met linzen en spek

Knolselderijsoep met linzen en spek

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 knolselderij in blokjes
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blik linzen (400 gram, uitgelekt)
  • 125 gram zure room
  • ½ zakje verse koriander geknipt
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een soeppan.

  2. Bak de spekreepjes al omscheppend bruin en schep ze op een bord.

  3. In het bakvet de ui 2 - 3 minuten zachtjes bakken.

  4. Knoflook en knolselderij op een hlafhoog vuur 2 - 3 minuten meebakken.

  5. Regelmatig roeren.

  6. Voeg de bouillontabletten en 1¼ l water toe.

  7. Breng aan de kook en 15 - 20 zachtjes laten doorkoken.

  8. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.

  9. Roer de linzen erdoor en nog 2 -3 minuten meewarmen.

  10. Breng op smaak met zout en peper.

  11. Schep de soep in wijde kommen.

  12. Schep in het miden een flinke schep zure room.

  13. Spekjes en koriander erover strooien.

  14. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.