Knolselderijsoep met linzen en spek

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met linzen en spek

Knolselderijsoep met linzen en spek

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Soepen
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 knolselderij in blokjes
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blik linzen (400 gram, uitgelekt)
  • 125 gram zure room
  • ½ zakje verse koriander geknipt
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Bak de spekreepjes al omscheppend bruin en schep ze op een bord.
  • In het bakvet de ui 2 - 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook en knolselderij op een hlafhoog vuur 2 - 3 minuten meebakken.
  • Regelmatig roeren.
  • Voeg de bouillontabletten en 1¼ l water toe.
  • Breng aan de kook en 15 - 20 zachtjes laten doorkoken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Roer de linzen erdoor en nog 2 -3 minuten meewarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in wijde kommen.
  • Schep in het miden een flinke schep zure room.
  • Spekjes en koriander erover strooien.
  • Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.