Knolselderijsoep met tapenade croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met tapenade croûtons

 

Print

Knolselderijsoep met tapenade croûtons

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr knolselderij in blokjes
  • 200 gr aardappelen in blokjes
  • 5 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 dl slagroom
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen

Tapenade:

  • 100 gr ontpitte zwarte olijven
  • 4 ansjovis filets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel basilicum.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de knolselderij en de aardappels in de bouillon met de tijmblaadjes in ± 30 minuten gaar.
  • Pureer en zeef de groenten met het vocht.
  • Roer er de slagroom door (voeg, als de soep te dik is, nog wat bouillon toe) en breng de soep weer aan de kook.
  • Roer de kaas, zout en peper erdoor en bestrooi de soep met selderijgroen.
  • Serveer met geroosterd stokbrood, besmeerd met tapenade.

Tapenade:

  • Pureer de ontpitte zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum. 
  • Voeg 1-2 eetlepels olijfolie en zwarte peper toe.