Knolselderijsoep met tapenade croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep met tapenade croûtons

 

Knolselderijsoep met tapenade croûtons

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr knolselderij in blokjes
  • 200 gr aardappelen in blokjes
  • 5 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 dl slagroom
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen

Tapenade:

  • 100 gr ontpitte zwarte olijven
  • 4 ansjovis filets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel basilicum.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de knolselderij en de aardappels in de bouillon met de tijmblaadjes in ± 30 minuten gaar.

  2. Pureer en zeef de groenten met het vocht.

  3. Roer er de slagroom door (voeg, als de soep te dik is, nog wat bouillon toe) en breng de soep weer aan de kook.

  4. Roer de kaas, zout en peper erdoor en bestrooi de soep met selderijgroen.
  5. Serveer met geroosterd stokbrood, besmeerd met tapenade.

Tapenade:

  1. Pureer de ontpitte zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum. 

  2. Voeg 1-2 eetlepels olijfolie en zwarte peper toe.