Knolselderijsoep met tapenade

      Geen reacties op Knolselderijsoep met tapenade

 

Knolselderijsoep met tapenade
Print

Knolselderijsoep met tapenade

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keyword Kinderkoken
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de tapenade:

  • 200 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram kappertjes uitgelekt
  • 20 gram ansjovis uitgelekt
  • ½ theelepel mosterd
  • Olijfolie

Voor de knolselderijsoep:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram knolselderijblokjes gewassen
  • 50 gram sjalot gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 tak tijm
  • 4 witte peperkorrels gekneusd
  • 50 gram wit van prei gesneden
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 400 ml room
  • 350 ml water
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de olijven met kappertjes, ansjovis en mosterd, in de blender of keukenmachine. Pers de knoflook er boven uit.
  • Laat de machine kort draaien of pulseren zodat de ingrediënten grof gehakt worden.
  • Spatel er wat olijfolie door zodat de tapenade smeuïg wordt.
  • De knolselderijsoep:
  • Verwarm de olie in een ruime pan op de kookplaat. Zweet knolselderij, sjalot, prei, knoflook, laurierblad, tijm en peperkorrels aan tot de sjalot glazig is.
  • Blus af met water, de room en crème fraîche. Laat op heel zacht vuur 30 minuten staan.
  • Of schenk het over in een dichte stoomovenpan.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 30 minuten
  • Verwijder de tijm en het laurierblad en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveren:

  • Schenk de soep in 4 verwarmde soepkoppen en serveer met de tapenade.