Knolselderijsoep met tapenade

      Geen reacties op Knolselderijsoep met tapenade

 

Knolselderijsoep met tapenade

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Extra info Kinderkoken
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de tapenade:

  • 200 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram kappertjes uitgelekt
  • 20 gram ansjovis uitgelekt
  • ½ theelepel mosterd
  • Olijfolie

Voor de knolselderijsoep:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram knolselderijblokjes gewassen
  • 50 gram sjalot gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 tak tijm
  • 4 witte peperkorrels gekneusd
  • 50 gram wit van prei gesneden
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 400 ml room
  • 350 ml water
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de olijven met kappertjes, ansjovis en mosterd, in de blender of keukenmachine. Pers de knoflook er boven uit.
  2. Laat de machine kort draaien of pulseren zodat de ingrediënten grof gehakt worden.
  3. Spatel er wat olijfolie door zodat de tapenade smeuïg wordt.
  4. De knolselderijsoep:
  5. Verwarm de olie in een ruime pan op de kookplaat. Zweet knolselderij, sjalot, prei, knoflook, laurierblad, tijm en peperkorrels aan tot de sjalot glazig is.
  6. Blus af met water, de room en crème fraîche. Laat op heel zacht vuur 30 minuten staan.
  7. Of schenk het over in een dichte stoomovenpan.
  8. Functie: Stomen
  9. 100 °C, gedurende 30 minuten
  10. Verwijder de tijm en het laurierblad en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveren:

  1. Schenk de soep in 4 verwarmde soepkoppen en serveer met de tapenade.