Knolselderijstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijstamppot

 

Print

Knolselderijstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout peper
  • 400 gr knolselderij panklare
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 dl zure room
  • 1 rode paprika
  • 250 gr courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipte

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de geschilde aardappelen en de knolselderij in water met zout gaar.
  • Giet ze af en stamp ze met de mosterd, peper en zure room door elkaar.
  • Snijd intussen de paprika in stukjes en de courgette in plakjes.
  • Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de paprika met de sambal 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg de met de melk losgeklopte eieren toe en laat het ei al roerend stollen.
  • Breng op smaak met bieslook, peper en zout en verdeel het eimengsel over de stamppot.