Knolselderijstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijstamppot

 

Knolselderijstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout peper
  • 400 gr knolselderij panklare
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 dl zure room
  • 1 rode paprika
  • 250 gr courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipte

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de geschilde aardappelen en de knolselderij in water met zout gaar.
  2. Giet ze af en stamp ze met de mosterd, peper en zure room door elkaar.
  3. Snijd intussen de paprika in stukjes en de courgette in plakjes.
  4. Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de paprika met de sambal 2 minuten.
  5. Voeg de courgette toe en bak die 3 minuten mee.
  6. Voeg de met de melk losgeklopte eieren toe en laat het ei al roerend stollen.
  7. Breng op smaak met bieslook, peper en zout en verdeel het eimengsel over de stamppot.