Koele komkommersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koele komkommersoep

 

Print

Koele komkommersoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 komkommer
  • zout
  • peper
  • 3 tomaten
  • 1 bosje radijs
  • 10 groene olijven
  • 10 zwarte olijven
  • 300 gr gekookte ham
  • 1 liter taptemelk yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • verse fijngehakte groene kruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de komkommer, snijd hem in kleine blokjes, bestrooi die met zout en laat ze twee uur staan.
  • Maak de tomaten en de radijs schoon.
  • Ontpit de olijven en snijd ze in zeer kleine blokjes.
  • Snijd ook de ham heel klein.
  • Giet de yoghurt in een kom met zout, peper en knoflooksap en roer van dit mengsel met de mixer een gladde massa.
  • Doe als vulsel blokjes tomaat, radijs en de olijven in.
  • Zet de soep koel weg.
  • Doe in elke soepkop één of twee blokjes ijs en schenk daarop de soep.
  • Strooi er gehakte kruiden over, b.v. selderij, peterselie en zeer fijn geknipte bieslook.