Koffie met banketbakkersroom en hazelnoot

      Geen reacties op Koffie met banketbakkersroom en hazelnoot

 

Koffie met banketbakkersroom en hazelnoot

Een heerlijke koffie waarbij de zoete banketbakkersroom goed samengaat met de intense, gebrande smaak van de Roma koffie

Recept categorie Warme dranken
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 8
Auteur Nespresso

Wat gaat er in?

Voor de banketbakkersroom:

  • 300 ml volle melk
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 Roma 40 ml van de Roma koffie
  • 2 eidooiers
  • 75 gr suiker
  • 25 gr bloem

Voor de koffie:

  • 8 Arpeggio 40 ml van de Roma koffie, ook lekker met de Arpeggio koffie.
  • 200 gr hazelnoten in stukjes gehakt
  • 125 ml ongeklopte slagroom

Materialen

Hoe maak ik het klaar?

Voor de banketbakkersroom:

  1. Schenk 200 ml melk in het steelpannetje en voeg daar een espresso (40 ml) van de Roma koffie aan toe, samen met het vanillemerg en de rest van het vanillestokje.
  2. Breng het mengsel langzaam aan de kook, haal het pannetje van het vuur en zet aan de kant om de vanillesmaak te laten intrekken.
  3. Voeg de eidooiers, suiker, bloem en de rest van de melk toe aan de kom en klop het mengsel goed door.
  4. Schenk het vanillemengsel (zonder het vanillestokje) uit het steelpannetje in de kom en schenk daarna alles over naar een ander steelpannetje.
  5. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het gedurende 3 minuten doorsudderen terwijl u blijft roeren met een garde.
  6. Laat het mengsel afkoelen en plaats het pannetje daarna in de koelkast.

Voor de koffie:

  1. Klop de slagroom op met behulp van de mixer.
  2. Voeg vervolgens de gehakte hazelnoten en slagroom toe aan de koude banketbakkersroom en roer goed.
  3. Voeg een eetlepel banketbakkersroom toe aan alle koffiekopjes.
  4. Zet ieder kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Roma op de banketbakkersroom.
  5. Voeg eventueel nog een beetje slagroom toe en garneer met stukjes hazelnoot.
  6. Serveer direct.