Koffie met rozijnenscones en slagroom

      Geen reacties op Koffie met rozijnenscones en slagroom

 

Koffie met rozijnenscones en slagroom
Print

Koffie met rozijnenscones en slagroom

Een verfijnde en elegante koffie klassieker in combinatie met warme rozijnen scones en slagroo
Categorie Gebak, Ontbijt
Keuken Wereldkeuken
Voorbereidingstijd 20 minuten
porties 1
Auteur Nespresso

Wat gaat er in:

  • slagroom
  • 10 gr poedersuiker
  • theelepel cacao poeder
  • 500 gr bloem
  • 60 gr volkoren bloem
  • theelepel bakpoeder
  • eetlepel suiker
  • theelepel zout
  • eieren
  • 110 gr boter
  • 100 gr rozijnen
  • sinaasappel
  • 250 ml melk
  • eetlepel suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.
  • Kook de rozijnen voor 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
  • Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) met de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
  • Rol het deeg tot het een dikte heeft van 3 cm en snijd er scones uit. Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
  • Leg de scones in een voorverwarmde oven en bak ze voor 20 minuten op 180°.
  • Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.
  • Geniet ervan.