Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

      Reacties uitgeschakeld voor Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Pasen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 15 koffiebroodjes
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 80 g rozijnen (15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken))
  • 75 g banketbakkersroom mix
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 ei (geklutst)
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. .
  • Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
  • Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
  • Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
  • In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
  • Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Tips / Opmerking

Vervang de banketbakkersroom door advocaat.