Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

      Reacties uitgeschakeld voor Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Recept categorie Broodjes
Extra info Pasen
Bereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totaal tijd 45 minuten
Porties 15 koffiebroodjes
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 80 g rozijnen 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
  • 75 g banketbakkersroom mix
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 ei om te bestrijken geklutst
  • Poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
  3. Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. .
  4. Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
  5. Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
  6. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
  7. In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
  8. Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Vervang de banketbakkersroom door advocaat.