Koffiecustard met karamel melkschuim

      Geen reacties op Koffiecustard met karamel melkschuim

 

Koffiecustard met karamel melkschuim

Koffiecustard met karamel melkschuim

De toppunten van verwennerij! Een romige wolk melk en vanille custard met toffee smaak.
Print Pin
Categorie: Warme dranken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
porties: 1
Auteur: Nespresso

ingrediënten

Voor de koffie

  • 1 Volluto espresso
  • 100 ml melk
  • theelepel karamelsiroop
  • 5 theelepels custard kant-en-klaar of zelfgemaakt met de onderstaande methode

Voor de custard

  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 gr witte suiker
  • een half vanillestokje in de lengte gesneden

Bereidingswijze

  • Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
  • Sla de eidooiers in een kom samen met de suiker.
  • Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
  • Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
  • Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
  • Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
  • Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
  • Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte crème pâtissière toe.
  • Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim zicht begint te vormen.
  • Bedek de koffie custard met het melkschuim met de karamelsmaak.
  • Geniet ervan.