Kokosflensjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kokosflensjes

 

Kokosflensjes

Recept categorie Pannekoeken
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 75 g glutenvrije bloem of rijstmeel
  • 2 dl dunne kokosmelk
  • 1 ei losgeroerd
  • 1 mespuntje zout
  • 3-5 eetlepels ghee of geklaarde boter
  • 50 g gedroogde geraspte kokos klapper
  • tl kaneel
  • 2 el bruine basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak van bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
  2. Laat het beslag een kwartiertje staan en klop het dan nog even op.
  3. Bak er in weinig ghee of geklaarde boter 8 flinterdunne flensjes van.
  4. Schep in een kom kokos, kaneel en suiker door elkaar.
  5. Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer alles goed door.
  6. Sprenkel daarna opnieuw 3 eetlepels kokend water erover en roer alles opnieuw door elkaar.
  7. Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nogmaals door.
  8. Bestrijk de warme flensjes met het mengsel.
  9. Rol de flensjes daarna op.
  10. Presenteer ze op kleine voorverwarmde bordjes.