Kokosvarkensatébroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kokosvarkensatébroodjes

 

Kokosvarkensatébroodjes

Recept categorie Brood, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels pindakaas (eventueel met nootjes)
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 druppels tabasco
  • 25 gram cashewnoten gebroken
  • 300 gram varkensvlees (gelijk welk stuk, maar wel in blokjes gesneden voor op de spiesjes)
  • 4 mini naanbroodjes (of pitabroodjes)
  • 1 verse limoen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week 4 brochettestokjes in heet water.

  2. Doe de kokosmelk met de pindakaas in een kom en meng ze met behulp van een garde.

  3. Roer de sojasaus erdoor, samen met de ahornsiroop, de tabasco en de cashewnoten.

  4. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.

  6. Prik het varkensvlees op de spiesjes en wentel ze eenmaal door de saus.

  7. Bak ze daarna krokant in een pan met wat olie.

  8. Maak de broodjes warm en snij ze open. 

  9. Haal de varkensbrokjes van de spiesen en doe ze in het broodje. Knijp er tot slot wat limoensap over. 

Variatietip: Je kan de overgebleven saus mee serveren. Werk ze gewoon even op met wat Fanta Lemon of water, zodat je dze over het varkensvlees kan gieten.