Komkommersoep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Komkommersoep met garnalen

Komkommersoep met garnalen

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 komkommers
  • 1 eetlepel boter
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 1/2 theelepel kummel
  • 150 grgepelde garnalen
  • 1 eetlepel dille
  • 1 bekertje zure room
  • zout
  • peper
  • worcestershiresaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui, schil de komkommers, halveer ze overlangs, rasp drie helften grof en snijd één helft in kleine blokjes.

  2. Smelt in een pan de boter en fruit daarin de ui 3 minuten.
  3. Voeg de komkommerrasp, het bouillontablet, de kummel en 3/4 liter water toe en laat dit met de deksel op de pan ± 15 minuten koken.

  4. Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef.
  5. Spoel de garnalen in een zeef onder koud water af.
  6. Laat de soep op zacht vuur in ± 5 minuten heet worden, roer er de komkommerblokjes, de garnalen en de dille door en laat die ± 3 minuten meewarmen.

  7. Roer van het vuur af een paar eetlepels zure room door de soep en breng de soep op smaak met zout, peper en een paar druppels worcestershiresaus.